Pogosta vprašanja

Nameščanje na vrata

V vrata mora biti vgrajen evro cilinder, ki ima vgrajeno sklopko, ki omogoča odklepanje vrat tudi v primeru, ko je ključ z ene strani že v ključavnici. Za odpiranje lahko uporabimo bunko ali kljuko.

Več

Navodila za namestitev

Pametna ključavnica je nameščena na notranji vašega obstoječega Euro Profile cylinder. Glede na cilinder obstajata dve možnosti namestitve…

Več

Montaža vrat: bunka ali kljuka

Nuki ključavnica potegne zapah in je zato primerna tako za vrata ki so opremljena z bunko, kot tudi za vrata s kljuko.  Na aplikaciji nastavite vrsto kljuke saj v primeru uporabe bunke Nuki potegne tudi zapah na ključavnici.

Vrsto kljuke lahko izberete že pri prvi montaži Nuki ključavnice, lahko pa tudi kasneje v nastavitvah ključavnice – aplikacija na telefonu.

Kalibracija

Pa začetnem nastavljanju se pametna ključavnica kalibrira in prilagodi vašim vratom.

Več

Baterije

Nuki ključavnica deluje s standardnimi AA baterijami. Te so vključene v Nuki paketu. Nove lahko kupite v vsakem supermarketu.

Več

Zaklepanje s pametno ključavnico

Vrata lahko zaklenete ali odklenete z gumbom na ključavnici. Lahko pa samo obrnete krog na Nuki ključavnici in mehansko zaklenete vrata.

Več

Zaklepanje NUKI aplikacije

Z Nuki aplikacijo lahko zaklepate in odklepate vašo pametno ključavnico preko bluetooth povezave. Razdalja mora biti manjša od 10 metrov.

Več

Kodirana povezava

Za komunikacijo med telefonom ali Nuki obeskom, se uporablja najsodobnejša oblika kodiranja, kakršno uporabljajo tudi banke pri spletnem bančništvu. Vaši podatki se ne shranjujejo na našem strežniku. S temi ukrepi  je vaš Nuki zaščiten pred neavtoriziranim dostopom.

Tatovi in zavarovanje

Ker je Nuki na notranji strani vaših vrat, nihče ne ve, da ga uporabljate. Stopnja varovanja ostane enaka kot pri klasičnem ključu in zaradi namestitve Nukija tatovi ne bodo imeli nič lažjega dela, kar pomeni, da se tveganje pri zavarovanju objekta ne povečuje in zavarovalna premija ostane enaka.

Kadar izgubite ključ, običajno menjate cilinder in vse ključe, ki so v uporabi. To je lahko kar precejšen strošek. Pri Nuki ključavnici nov ključ in dovoljenje za dostop enostavno dodelite preko aplikacije. Tudi obstoječe dovoljenje za dostop se lahko kadarkoli pobriše.